0-8 mm seulottu

0 - 8 mm seulottu

Valmistetaan luonnonhiekasta tai sorasta seulomalla. Yleisimmät käyttökohteita ovat maanparannus (nurmikon ilmaus tai kasvimaan kuohkeutus sekoittamalla kasvualustaan), pihalaatoituksen ja -kiveyksen alle (ei saumaukseen), rantahiekkana sekä erilaisissa pienissä tasauksissa. Voidaan käyttää myös betonin valmistukseen ohuissa pintavaluissa.

Soveltuvat kohteet

2-16 mm seulottu

2 - 16 mm seulottu (salaoja 1)
Valmistetaan luonnonhiekasta tai sorasta seulomalla. Viime aikoina sepelien käyttö on syrjäyttänyt perinteiset seulotut materiaalit varsinkin talonrakentamisessa. Seulottuja materiaaleja käytetäänkin nykyisin useimmin kohteissa, joissa sepeliä ei haluta käyttää, kuten peltojen ja teiden salaojituksessa.

Soveltuvat kohteet

0-16 mm seulottu

0 - 16 mm seulottu (salaoja 2)

Valmistetaan luonnonhiekasta tai sorasta seulomalla. Viime aikoina sepelien käyttö on syrjäyttänyt perinteiset seulotut materiaalit varsinkin talonrakentamisessa. Seulottuja materiaaleja käytetäänkin nykyisin useimmin kohteissa, joissa sepeliä ei haluta käyttää, kuten peltojen ja teiden salaojituksessa. Tuote soveltuu myös erilaisiin ohuisiin tasauksiin sekä täyttöihin, viemäri- ja vesijohtoputkien suojatäyttöihin sekä betonin valmistukseen esimerkiksi lattiavaluissa (ei ohuisiin pintavaluihin).

Soveltuvat kohteet

Turvahiekka

Turvahiekka
Turvahiekka valmistetaan luonnonhiekasta tai sorasta seulomalla ja on se raekooltaan 2-8 mm. Turvahiekka ei sisällä hienojakoisinta ainesta, joten se ei tiivisty vaan säilyttää joustavuutensa. Turvahiekan yleisin käyttötarkoitus on lasten leikkialueilla esimerkiksi kiipeilytelineiden ja keinujen putoamisalueilla pehmentämässä putoamisia ja vähentämässä näin loukkaantumisriskiä.

Soveltuvat kohteet

8-16 mm singeli

8 - 16 mm singeli
Singeli eli somero on pyöreää sileäpintaista luonnonkiveä. Singeliä käytetään yleisimmin kulkureittien ja polkujen päällysteenä, seinänvierustoilla sekä pihan ja puutarhan koristekivenä. Koko on ilmoitettu seulakokona (esim. pitempi kivi on mahtunut pystyssä läpi 16 mm seuraverkosta). Tuotetta ei ole pesty seulonnan yhteydessä, joten se saattaa sisältää hieman kiven pintaan kiinnittynyttä hienompaa materiaalia, jonka voi halutessaan huuhtoa ennen asennusta esimerkiksi letkun avulla.

Soveltuvat kohteet

16-32 mm singeli

16 - 32 mm singeli
Singeli eli somero on pyöreää sileäpintaista luonnonkiveä. Singeliä käytetään yleisimmin kulkureittien ja polkujen päällysteenä, seinänvierustoilla sekä pihan ja puutarhan koristekivenä. Koko on ilmoitettu seulakokona (esim. pitempi kivi on mahtunut pystyssä läpi 32 mm seuraverkosta). Tuotetta ei ole pesty seulonnan yhteydessä, joten se saattaa sisältää hieman kiven pintaan kiinnittynyttä hienompaa materiaalia, jonka voi halutessaan huuhtoa ennen asennusta esimerkiksi letkun avulla.

Soveltuvat kohteet